Πρότυπος Εξοπλισμός

α συστήματα PULSE Recovery της NormaTec, είναι συσκευές δυναμικής πρεσσοθεραπείας σχεδιασμένα για την ανάκαμψη και την αποκατάσταση. Όλα τα συστήματα της NormaTec χρησιμοποιούν πατενταρισμένη τεχνολογία, ώστε να βοηθούν τους αθλητές να κάνουν ταχύτερα αποκατάσταση μεταξύ των ασκήσεών τους και έπειτα από αγώνες, ή ασθενείς μετά από τραυματισμούς και μετεγχειρητικά.

Τα συστήματα της NormaTec περιλαμβάνουν τη μονάδα ελέγχου και εξαρτήματα για τα πόδια, τα χέρια ή τους γοφούς. Χρησιμοποιούν συμπιεσμένο αέρα για να κάνουν μάλαξη στα άκρα, να κινήσουν τα υγρά και να επιταχύνουν την αποκατάσταση με το πατενταρισμένο μοτίβο μάλαξης NormaTec Pulse. Χρησιμοποιώντας τα συστήματα της NormaTec, θα έχουμε αρχικά την εμπειρία ενός κύκλου αρχικού φουσκώματος, κατά τον οποίο τα συνδεδεμένα εξαρτήματα που φοράμε, θα πάρουν το ακριβές σχήμα του σώματος σαν καλούπι. Η συνεδρία τότε ξεκινάει πιέζοντας τα πόδια, χέρια, ή το άνω μέρος των τετρακεφάλων (ανάλογα με το ποια εξαρτήματα έχουμε συνδέσει). Όμοια με τη ζύμωση και τα χτυπήματα σε μία μάλαξη, κάθε τμήμα-ζώνη από τα εξαρτήματα αρχικά θα πιέσει με παλμούς και έπειτα θα χαλαρώσει. Αυτό θα επαναλαμβάνεται για κάθε τμήμα του εξαρτήματος καθώς το μοτίβο πρεσσοθεραπείας θα δουλέψει προχωρώντας από τα άκρα προς τα πάνω.

NormaTec Pulse σύστημα Αποκατάστασης με δύο μπότες

Συσκευασία:
-NormaTec PULSE μονάδα ελέγχου,
-δύο αεροθάλαμοι ποδιού (μπότες),
-σωλήνας,
-τροφοδοτικό,
-τσάντα μικροϊνών.

Το σύστημα αποκατάστασης ποδιών PULSE (Leg Recovery System) είναι το πλέον διαδεδομένο και απαραίτητο πακέτο για αθλητές κάθε επιπέδου. Με συνολικό βάρος μόλις 5,2 κιλά, το πακέτο είναι δυνατόν να μεταφερθεί οπουδήποτε για αποκατάσταση.

Χαρακτηριστικά
- Πατενταρισμένη τεχνολογία NormaTec Pulse
- Αποκατάσταση για τον καθένα, οπουδήποτε χάρις στην ειδική σχεδίαση
- Στιβαρή κατασκευή όλων των στοιχείων, δεν προβληματίζει για τη μεταφορά τους
- Τα φορετά εξαρτήματα είναι κατασκευασμένα από ελαφρύ, υψηλής αντοχής και ποιότητας νάιλον
- Η συσκευή ελέγχου είναι ελαφριά (ζυγίζει μόλις 1,6kg) και χωράει στην παλάμη μας (22.5(Υ)x12.5(Π)x10(Β)cm)
- Εσωτερική επαναφορτιζόμενη μπαταρία για μέχρι 2 ώρες χρήσης του NormaTec χωρίς τη χρήση πρίζας (6 ώρες για πλήρη φόρτιση, αποφόρτιση εντός 24 ωρών χωρίς χρήση)
- Πλήρης και ακριβής, ψηφιακός έλεγχος και ακρίβεια στη θεραπεία
- Επιλογή “Zone Boost” για στοχευμένη αύξηση σε χρόνο και πίεση, δίνει επιπλέον προσοχή όπου χρειάζεται
- Πιέσεις αποκατάστασης εύρους 30-110mmHg
- Υπερκάλυψη ζωνών για μέγιστη αποκατάσταση
- Διπλοί σωλήνες με ταχυσύνδεσμους
- Μπότες και εξαρτήματα με φερμουάρ και ενσωματωμένους σωλήνες
- Εξωτερικό παγκόσμιο τροφοδοτικό ρεύματος (100-240V)
- Αθόρυβη λειτουργία
- Χωρίς ανάγκη ιδιαίτερης συντήρησης – απλά καθαρισμός με ένα νωπό πανί
- Δύο έτη εγγύηση για τη μονάδα ελέγχου και ένας χρόνος για όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα

Προσάρτημα Ποδιού NormaTec
Το εξάρτημα της NormaTec για το πόδι καλύπτει πλήρως ολόκληρο το πόδι προς αποκατάσταση.
Επιλογή μεγέθους: Short (για ύψη μέχρι 160cm) ή Standard (για ύψη από 160cm ως 190cm) ή Tall (για ύψη από 191cm και άνω).

Χαρακτηριστικά εξαρτημάτων:
- Υψηλής ποιότητας νάιλον, με ενσωματωμένους σωλήνες που δεν μας ταλαιπωρούν
- Συνδετήρες NormaTec για ταχεία σύνδεση-αποσύνδεση. Συμβατοί με τα συστήματα αποκατάστασης NormaTec PULSE και PULSE PRO. Κλείνουν με ασφάλεια και ευκολία στον σωλήνα της NormaTec. Η σύνδεση γίνεται με ένα ακουστικό “κλικ”, έτσι ώστε να γνωρίζουμε ότι έχει γίνει τέλεια η σύνδεση.
- 5 Ζώνες πρεσσοθεραπείας NormaTec – κάθε ζώνη υπερκαλύπτει τις παρακείμενες ζώνες, κάτι που εγγυάται πρεσσοθεραπεία χωρίς κενά. Το εξάρτημα «καλουπώνει» κάθε φορά στο μοναδικό σχήμα του σώματός μας.

Το Μοτίβο Μασάζ Παλμών της NormaTec
To μοτίβο παλμικής μάλαξης της NormaTec ξεκινά από το πόδι, χέρι ή το κάτω μέρος των γοφών και κινείται προς τα πάνω, ζώνη προς ζώνη, κάνοντας μάλαξη στα μέλη και κινητοποιώντας τα υγρά έξω από τα άκρα. Σχεδιασμένο από φυσίατρο βιολογικής μηχανικής (MD, PhD) για την ενίσχυση της ροής του αίματος και την ταχεία αποκατάσταση, το μοτίβο μάλαξης παλμών της NormaTec χρησιμοποιεί τρεις τεχνικές κλειδιά για τη μεγιστοποίηση της αποκατάστασής μας:

Pulsing – Παλμικότητα: Αντί για τη χρήση στατικής πίεσης για τη μεταφορά των υγρών έξω από τα μέλη, η τεχνολογία διαδοχικών παλμών (Sequential Pulse Technology) χρησιμοποιεί δυναμική πρεσσοθεραπεία με παλμούς. Η πατενταρισμένη παλμική δράση της NormaTec μιμείται πιο αποτελεσματικά τις μυϊκές αντλίες των ποδιών και χεριών, ενισχύοντας σε μεγάλο βαθμό την κίνηση των υγρών και τα μεταβολίζει εκτός των άκρων.

Gradients – Διαβαθμίσεις: Οι φλέβες και τα λεμφικά αγγεία έχουν βαλβίδες μονής κατεύθυνσης, ώστε να προλαμβάνεται η αντίστροφη ροή των υγρών. Όμοια, το Σύστημα Παλμών της NormaTec χρησιμοποιεί πιέσεις συγκράτησης, ώστε να αποφευχθεί η ανεπιθύμητη ροή υγρών προς τη λάθος κατεύθυνση. Χάρις σε αυτήν την βελτιστοποίηση, αντί να μικραίνει η πίεση, τα PULSE και PULSE PRO μπορούν να αποδόσουν μέγιστη πίεση σε κάθε ζώνη.

Distal release – Περιφερική Αποδέσμευση: Επειδή η εκτεταμένη στατική πίεση μπορεί να είναι επιζήμια για τη φυσιολογική ροή του κυκλοφορικού, η Τεχνολογία Διαδοχικών Παλμών, αποδεσμεύει τις πιέσεις συγκράτησης, όταν δεν χρειάζονται πια, για να αποφευχθεί η αντίστροφη ροή. Απελευθερώνοντας την πίεση συγκράτησης σε κάθε ζώνη το συντομότερο δυνατόν, κάθε τμήμα του μέλους κερδίζει τον μέγιστο χρόνο ανάπαυσης, χωρίς σημαντική παύση μεταξύ των κύκλων πρεσσοθεραπείας.NORMATEC RECOVERY BOOTS

Η ΝΕΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ

Το Salus Talent® Pro είναι ένα μοναδικό παγκοσμίως θεραπευτικό μηχάνημα διαδερμικής μαγνητικής διέγερσης. Εισάγει μια νέα μέθοδο θεραπείας μυοσκελετικών παθήσεων όπου με τη χρήση πολύ ισχυρών παλμικών μαγνητικών πεδιών έως 3Τesla (=30.000Gauss), επιτυγχάνεται η εξ’επαγωγής (από απόσταση) διέγερση των ιστών του σώματος.

Ρυθμιζόμενη συχνότητα μέχρι 100Hz με μέγιστη τιμή μαγνητικής επαγωγής.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Η θεραπεία με το Salus Talent® Pro αποτελεί μια νέα θεραπευτική μέθοδο. Το Salus Talent® Pro παράγει ισχυρούς παλμούς ηλεκτρικού ρεύματος, πολύ μικρής διάρκειας, με συχνότητα που επιλέγει ο θεραπευτής. Το υψηλό ρεύμα κάθε παλμού όταν διαρρέει την κεφαλή-πηνίο, παράγει ένα μαγνητικό πεδίο, πολύ υψηλής μαγνητικής επαγωγής που φθάνει έως 3Τ (=30.000Gaus). Το μαγνητικό πεδίο που παράγεται είναι παλμικό λόγω των παλμών του ρεύματος που το παράγουν, περιοδικό με συχνότητα τη συχνότητα των παλμών ρεύματος και μεταβαλλόμενο σε ένταση (η ένταση ενός μαγνητικού πεδίου περιγράφεται από το μέγεθος της μαγνητικής επαγωγής Β), όπου η μαγνητική επαγωγή αυξάνει από το μηδέν όσο αυξάνει το ρεύμα που διαρρέει την κεφαλή μέχρι τη μέγιστη τιμή και μετά το μηδενισμό της στο τέλος του κάθε παλμού ρεύματος.

Η κεφαλή τοποθετείται σε απόσταση μερικών εκατοστών από το σώμα, πάνω από την πάσχουσα περιοχή ώστε οι μαγνητικές γραμμές του μαγνητικού πεδίου να τη διατρέχουν. Το ανθρώπινο σώμα είναι αγώγιμο και ως αγωγός του ηλεκτρισμού όταν βρεθεί από την επίδραση του μαγνητικού πεδίου, επάγονται πάνω του ρεύματα που η ένταση τους εξαρτάται από την ένταση του μαγνητικού πεδίου και διαρκούν όσο διαρκεί η επίδραση του μαγνητικού πεδίου. Λόγω της μεγάλης μαγνητικής επαγωγής του Salus Talent® Pro, τα επαγόμενα ρεύματα είναι τόσο ισχυρά που προκαλούν μυϊκή σύσπαση και διέγερση του νευρικού συστήματος.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΩΝ ΠΕΔΙΩΝ

Η χρήση μαγνητικών πεδίων είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες στη σύγχρονη ιατρική. Μερικές από τις γνωστότερες εφαρμογές είναι:

- μαγνητική τομογραφία, μη-επεμβατική απεικονιστική μέθοδος
- μαγνητοθεραπεία με παλμικά-μεταβαλλόμενα πεδία χαμηλής ισχύος για θεραπεία μυοσκελετικών προβλημάτων
- διακρανιακή μαγνητική διέγερση (Transcranial Magnetic Stimulation – TMS) για θεραπεία νευρολογικών και ψυχιατρικών παθήσεων

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ ΜΑΓΝΗΤΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Μια παρεμφερής θεραπευτική μέθοδος σε σύγκριση με το Salus Talent® Pro είναι οι μαγνητοθεραπείες με παλμικά-μεταβαλλόμενα μαγνητικά πεδία χαμηλής ισχύος. Οι συσκευές αυτές είναι ηλεκτρονικές συσκευές που αποτελούνται από μια κεντρική μονάδα στην οποία συνδέονται είτε μικρά πηνία που τοποθετούνται τοπικά στην επιθυμητή περιοχή του σώματος είτε κυλινδρικά πηνία που περιβάλλουν το σώμα εγκατεστημένα σε ειδικά κρεβάτια.

Οι διαφορές της κλασσικής μαγνητοθεραπεία είναι:
- εφαρμόζει πεδία μέχρι περίπου 100Gauss (=0,01Tesla), τα οποία δεν είναι ικανά να προκαλέσουν διέγερση του μυϊκού και νευρικού συστήματος
- η θεραπευτική της δράση περιορίζεται στην αναλγησία και πόρωση καταγμάτων
- τα μαγνητικά πεδία είναι ασθενή και δεν δημιουργούν καμία αίσθηση στον ασθενή
- μεγάλοι χρόνοι θεραπείας ανά συνεδρία 20-30 λεπτά

ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ

Το Salus Talent® Pro επιδρά στο σώμα μέσω των μαγνητικών πεδίων που παράγει μέσω 2 βασικών μηχανισμών:

1. Διέγερσης εν τω βάθει μυϊκών και νευρικών ιστών λόγω των ισχυρών μαγνητικών πεδίων που εισέρχονται σε όλο το βάθος και κινητοποιούν το σύνολο των δομών, σε σύγκριση με την ηλεκτροθεραπεία της οποίας η πορεία διάδοσης των ρευμάτων είναι κυρίως επιφανειακή. Αυτή η επίδραση στοχεύει περισσότερο στην αντιμετώπιση νευρολογικών παθήσεων όπως καταστροφή περιφερειακών νεύρων, απονευρωμένοι μύες, ατροφία, μυϊκοί σπασμοί, αγκύλωση, μυϊκή ενδυνάμωση, κινητοποίηση αρθρώσεων και άλλες

2. Μαγνητικός συντονισμός όλων των κυττάρων του σώματος μέσω του παροδικού προσανατολισμού της μαγνητικής ροπής των στοιχείων με περιττό αριθμό πρωτονίων στον πυρήνα τους (κυρίως υδρογόνου). Μέσω αυτού του βιολογικού φαινομένου αντιμετωπίζονται προβλήματα πόνου, τενοντίτιδες, αρθρίτιδες, κατάγματα και άλλες

Η συνισταμένη επίδραση των παραπάνω δημιουργεί συνοπτικά τις παρακάτω βιολογικές επιδράσεις:
- αναλγησία με παραγωγή ενδορφινών
- βελτίωση λειτουργίας κυτταρικής μεμβράνης μέσω αντλίας K-Na που καθορίζει διαπερατότητά της
- ρύθμιση λειτουργίας νευρικού συστήματος συμπαθητικού-παρασυμπαθητικού
- υπεραιμία
- αύξηση λευκών αιμοσφαιρίων
- αύξηση παραγωγής κολλαγόνου
- ταχύτερη ασβεστοποίηση
- αντιφλεγμονώδης δράση
- αύξηση μεταβολισμού

ΕΝΔΕΙΚΝΥΟΜΕΝΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

Παθήσεις Σπονδυλικής Στήλης
Χρόνιο/Οξύ Λουμπάγκο
Χρόνια/Οξεία Οσφυαλγία
Σπονδυλίτιδα
Διαταραχές του Νευρικού Συστήματος
Καταστροφή Νευρικών Κυττάρων
Εκφυλιστική Αρθρίτιδα
Ρευματοειδής Αρθρίτιδα
Αυχενικό Σύνδρομο
Παγωμένος Ώμος
Πόνος Προστάτη

* Η θεραπευτική επίδραση του Salus Talent® Pro δεν περιορίζεται στις παραπάνω ενδεικνυόμενες παθήσεις. Αυτή τη στιγμή διεξάγεται επιστημονική έρευνα και κλινικές μελέτες για τον καθορισμό και νέων παθολογικών καταστάσεων όπου η εφαρμογή του Salus Talent® Pro έχει ευεργετική επίδραση.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

- Μη επεμβατική, φυσική μέθοδος θεραπείας με άμεσα και εξαιρετικά θεραπευτικά αποτελέσματα

- Απόλυτα ασφαλής μέθοδος λόγω διαδερμικής από απόσταση και χωρίς επαφή χρήσης μαγνητικών πεδίων

- Εύκολη και γρήγορη εφαρμογή πάνω από ρούχα

- Σύντομη διάρκεια θεραπείας μετά την οποία ο ασθενής επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες

- Αυξημένη ικανοποίηση ασθενούς χωρίς πρόκληση πόνου κατά την εφαρμογή χωρίς παρενέργειεςSALUS TALENT PRO 3 Tesla

Tι είναι η Human Tecar;

 

Η Ηuman Tecar είναι μία συσκευή  ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων διέγερσης της μικροκυκλοφορίας. Χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρομαγνητικό σήμα μέσης συχνότητας (χωρίς δηλαδή μετάδοση στο κενό) το οποίο εφαρμόζεται με επαφή με το βιολογικό ιστό. Η άμεση εφαρμογή στον ιστό μέσω δύο ειδικών αγώγιμων ηλεκτροδίων, υψηλής και χαμηλής αντίστασης επιτρέπει την ενεργοποίηση του μεταβολισμού των ιστών, διεγείρωντας την αιματική/λεμφική κυκλοφορία σε μικρότερες ή μεγαλύτερες περιοχές του σώματος, ανάλογα με την επιθυμητή περιοχή επέμβασης

Η Human Tecar βασίζεται στη φυσική αρχή του πυκνωτή. Στην ικανότητα ,δηλαδή, κινητοποίησης ηλεκτρικών φορτίων υπό μορφή ιόντων που βρίσκονται στο σώμα μας, ως ηλεκτρολύτες.

Η διαδικασία αυτή επιταχύνει τις φυσιολογικές διαδικασίες του μεταβολισμού των ιστών, προκαλώντας μια δυνατή διέγερση σε κυτταρικό επίπεδο, με μεγαλύτερη συνεισφορά οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στα σημεία που είναι αναγκαίο.

Η θεραπεία Human Tecar μπορεί να θεραπεύσει αποτελεσματικά, ανώδυνα και γρήγορα, με αποτελέσματα από τη πρώτη κιόλας συνεδρία, παθολογικές καταστάσεις οστεοαρθρικής και μυϊκής προέλευσης (διάστρεμμα, οσφυαλγία, αυχενικό, τενοντίτιδα κλπ.) σε οξεία και χρόνια φάση.

Ένα από τα στοιχεία που κάνει ξεχωριστή τη θεραπεία Human Tecar είναι το ότι είναι συνδιαστική-συνεργιστκή (Synergistic Healthcare Methodology). Συνδυάζει εξελιγμένες τεχνικές κινητοποίησης, τεχνολογία αιχμής και προϊόντα με ενεργά συστατικά.

Η θεραπεία Human Tecar πραγματοποιείται με τον ασθενή σε άνετη και μη επίπονη θέση ανάλογα με την πάθησή του, αλλά και ταυτόχρονα θέση ικανή για τον θεραπευτή να αναπτύξει τεχνικές κινητοποίησης. Χρησιμοποιούνται λεμφοδυναμικά και θερμοδυναμικά ηλεκτρόδια υψηλής αντίστασης,  τα οποία προκαλούν ενδογενή διέγερση σε συνδυασμό με σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας και ενεργοποιούν ξανά την ομαλή αιματική κυκλοφορία και την αποτελεσματική και γρήγορη παροχέτευση των ιστών, ηλεκτρόδια χαμηλής αντίστασης τα οποία έχουν επιλεκτική και εν τω βάθει δράση στους οστικούς και ινώδεις συνδετικούς ιστούς (συνδέσμους, τένοντες κλπ), αγώγιμη κρέμα καθώς και προϊόντα υψηλής πυκνότητας με αρωματικές ιδιότητες που συμπληρώνουν και παρατείνουν τη δράση της θεραπείας.

Με τη θεραπεία Human Tecar αντιμετωπίζεται ένα ευρύ φάσμα παθήσεων δρώντας αποτελεσματικά σε μυοσκελετικές βλάβες όπως:

  • Μυϊκές κακώσεις: θλάσεις, ρήξεις, διαστρέμματα
  • Μυϊκές παθήσεις: ινομυαλγία, τενοντοελυτρίτιδες, τενοντοπάθειες
  • Παθήσεις συνδετικού ιστού: αρθρίτιδες, χονδροπάθειες, οστεοαρθρίτιδες, ρευματοπάθειες, ιερολαγονίτιδες
  • Μυοσκελετικά σύνδρομα: αυχενικής μοίρας, οσφυϊκής μοίρας, αυχενοβραχιόνια
  • Σύνδρομα υπέρχρησης: αγκώνας του τενίστα – tennis elbow -, γόνατο του άλτη –jumper’s knee-, ώμος του ρίπτη, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, μεταταρσαλγίες, φλεγμονή περλαμτιαίας περιτονίας κλπ.)
  • Σύνδρομα υπερπροπόνησης: Σύνδρομο Καθυστερημένης Κόπωσης (DOMS) που εμφανίζεται έπειτα από έκκεντρη άσκηση, χρόνια κόπωση
  • Η τεχνική ενδείκνυται για θεραπείες επιφανειακών οιδημάτων από φλεβική και λεμφική στάση. Η βελτιστοποίηση της τροφικότητας από την αύξηση της θερμοκρασίας, ακόμη και εις βάθος, ενδείκνυται και στη θεραπεία αγγειακών περιφερικών παθήσεων όπως το διαβητικό πόδι, τα φλεβικά έλκη, τα έλκη κατακλίσεως κλπ.

 

HumanTecar photo

Τα shock waves είναι ακουστικά κύματα ήχου υψηλής ενέργειας. Τα κύματα αυτά δημιουργούν μικρο-τριχοειδείς ρήξεις στην πάσχουσα περιοχή, οι οποίες  αυξάνουν σημαντικά την έκκριση θρεπτικών συστατικών στη ροή του αίματος και βελτιώνουν την παροχή αίματος και την οξυγόνωση με αποτέλεσμα την ταχύτερη επούλωση. Επίσης διεγείρουν την έκλυση ενδορφινών και έχουν επίδραση στο κεντρικό νευρικό σύστημα με σκοπό να μπλοκάρουν το αίσθημα του πόνου.

Εκτός από αναλγητική δράση, σκοπός της θεραπείας Shockwave(SWT) είναι η αντιστροφή της χρόνιας φλεγμονής σε οξεία και η άμμεση αντιμετώπιση της από τους αυτόματους μηχανισμούς επούλωσης του οργανισμού καθώς και η απελευθέρωση των σημείων πυροδότησης πόνου (Trigger Points) τα οποία είναι η κύρια αιτία του πόνου στην πλάτη, τον αυχένα, τους ώμους και τα άκρα.

Η θεραπεία Shockwave(SWT)πολύ συχνά εφαρμόζεται για τη θεραπεία χρόνιων μυϊκών διαταραχών και τενόντων(επικονδυλίτιδα, τενοντίτιδα επιγονατιδικού-αχιλλείου-υπερακανθίου, triggerpoints, πελματιαία απονευρωσίτιδα κλπ.), αλλά και σε περιπτώσεις που η χειρουργική λύση φαίνεται να είναι αναπόφευκτη (παγωμένος ώμος,άκανθα πτέρνας κλπ.)

Η θεραπεία Shockwave(SWT) μπορεί να χαρακτηριστεί »επιθετική» και ελαφρώς επίπονη. Ωστόσο, το γεγονός ότι η διάρκεια της κάθε συνεδρίας είναι περίπου 5-10 λεπτά, κάνει τους περισσότερους ασθενείς να είναι σε θέση να την ανεχτούν σχετικά ευχάριστα. Οι περισσότεροι ασθενείς θα βιώσουν μια άμεση ανακούφιση του πόνου. Ωστόσο, μέσα σε 2-4 ώρες μετά τη θεραπεία, μπορεί να εμφανίσουν κάποιον »επιφανειακό» πόνο στην υπό θεραπεία περιοχή. Αυτός ο πόνος έχει αναφερθεί ότι είναι πολύ ανεκτός και μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες έως αρκετές ημέρες. Οι συνεδρίες γίνονται με διαστήματα των 3 με 5 ημερών, ανάλογα με την ανοχή του ασθενούς και την απόκρισή στους ιστούς και συνιστάται οι ασθενείς να απέχουν από τη σωματική δραστηριότητα, ειδικά αυτών που θα περιλαμβάνει την επεξεργασμένη περιοχή, για 48 ώρες μετά από κάθε θεραπευτική συνεδρία.

Εφόσον εφαρμόζεται από κατάλληλα εκπαιδευμένους θεραπευτές, η Extracorporeal Shock Wave Therapy είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία πόνου με ελάχιστη πιθανότητα παρουσίασης παρενεργειών

 

shockwavePhoto

16790490_798869636932365_918598124_n

 

 

 

 

shock1 shock2

Impulse I.Q (3)

Το Impulse Ι.Q είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στη χειροπρακτική.
Αυτή η εξελιγμένη συσκευή αναπτύχθηκε για να παρέχει απαλή και ακριβή χειροπρακτική για να ανακουφίσει τον πόνο και να αποκαταστήσει τη λειτουργία.
Το Impulse Ι.Q ελέγχεται από κύκλωμα μικρο-υπολογιστή μέσα στη συσκευή και παράγει μια ελεγχόμενη δύναμη που ο θεραπευτής θα τη χρησιμοποιήσει για τη θεραπεία διαφόρων περιοχών του σώματος.
Η συσκευή αυτή έχει ένα υψηλής τεχνολογίας αισθητήρα που δίνει σε πραγματικό χρόνο την πληροφόρηση στον θεραπευτή για το πώς ανταποκρίνεται η προβληματική περιοχή που εφαρμόζεται η θεραπεία.

Περισσότερα →

Insight (1)

To INSIGHT είναι ένα μηχάνημα με αναγνώριση από το SPACE FOUNDATION που εξετάζει την σπονδυλική στήλη.

Βασικά όργανα του Insight

Rolling- Segmental Thermal Scanner: Aξιολογεί το νευρικό σύστημα με τη μέτρηση της διαφοράς της θερμοκρασίας του δέρματος. Η ιδιαιτερότητα του Insight είναι ότι η διάταξη του αισθητήρα μπορεί να ρυθμιστεί για να χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς οποιασδήποτε ηλικίας (ενήλικες, εφήβους, βρέφη)

SEMG Static-Dynamig : Είναι παρόμοια τεχνολογία με το καρδιογράφημα που μετράει τη δραστηριότητα του καρδιακού μυός.  Η εξέταση είναι πολύ απλή και δεν προκαλεί πόνο ή ενόχληση. Αυτό την κάνει ασφαλή για παιδιά, εγκύους, ηλικιωμένους ασθενείς και φυσικά για όλες τις ομάδες ασθενών με αθλητική δραστηριότητα που θέλουν ανά πάσα στιγμή να ξέρουν την ποιότητα της μυικής τους δραστηριότητας.Ο δυναμικός ηλεκτρομυογράφος  έχει κατασκευαστεί από ερευνητή της NASA και μας δίνει πληροφορίες για την ηλεκτρική δραστηριότητα των μυών όταν συσπώνται. Περισσότερα →

Ο Πελματογράφος της Associate Platinum είναι ένα ψηφιακό scanner πέλματος, που βοηθά τον επαγγελματία υγείας στην αξιολόγηση της στάσης του σώματός σας. Αφότου εξεταστείτε, το Associate Platinum δημιουργεί μια ψηφιακή εικόνα των πελμάτων σας, η οποία δείχνει την κατανομή του βάρους σας σε κάθε πέλμα και επισημαίνει τις μορφές αστάθειας ή τις αδυναμίες των πελμάτων σας.

Τα πέλματα μου δεν πονούν. Γιατί θα πρέπει να τα σκανάρω;

Μπορεί να μην το συνειδητοποιείτε αλλά το σώμα μας είναι μια μεγάλη αλυσίδα κίνησης. ‘Ολα τα μέρη τns αλληλοσυνδέονται και το ένα μέρος επηρεάζει το άλλο. Οι αδυναμίες ή οι μορφές αστάθειας στα πέλματά σας μπορούν να επηρεάσουν άλλα σημεία του σώματός σας, όπως τα γόνατα, τους γοφούς και τη σπονδυλική σας στήλη. Οταν στέκεστε όρθιοι, περπατάτε ή τρέχετε, το σώμα σας υπόκειται σε φυσικά ασκούμενες δυνάμεις και στάσεις, που μπορούν να προκαλέσουν πίεση και καταπόνηση σε όλο το μήκος τns κινητικής αλυσίδας του σώματός σας. Όταν δεν είναι σωστά ευθυγραμμισμένα, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν στο σώμα σας τη στήριξη που του είναι απαραίτητη.
Περισσότερα →

Tο Wii Fit, είναι μία συσκευή ισορροπίας που συνδυάζει την διασκέδαση με την άθληση. Το Wii Fit ανιχνεύει τις κινήσεις , το βάρος,  και την ισορροπία του χρήστη, και σε συνδυασμό με το ανάλογο λογισμικό λειτουργεί διαδραστικά. Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπει την πραγματική συμμετοχή του σώματος σε όλες τις  ασκήσεις.
Το Wii Fit περιέχει αεροβική γυμναστική, γιόγκα, χορό, ασκήσεις και παιχνίδια που περιλαμβάνουν ισορροπία, κινήσεις, αθλήματα, κλπ.
Το Wii sports είναι ένας νέος τρόπος άσκησης . Μπορεί κανείς να παίξει τένις, μπέιζμπολ, γκολφ, μπόουλινγκ και μποξ.  Όσο ο παίκτης βελτιώνεται τόσο αυξάνεται το επίπεδο δυσκολίας διατηρώντας με αυτό τον τρόπο το ενδιαφέρον και την ανταγωνιστικότητα. Δεν υπάρχει περιορισμός στις δυνατότητες του χρήστη αφού το παιχνίδι προσαρμόζεται και δίνει ερέθισμα για βελτίωση.